Wie ben ik

Mijn naam is Mariska Weemaes, getrouwd met Michiel en moeder van 2 zoons van 10 en 7 jaar. Na 20 jaar ervaring in het lesgeven in het basisonderwijs (met name Jenaplan) werd het tijd om nu de leerkracht te gaan coachen. Tijdens het lesgeven heb ik alle groepen les gegeven. Daarbij heb ik voornamelijk samengestelde groepen gehad, dat hoort bij het Jenaplan onderwijs ( https://www.jenaplan.nl/ ). Dus ik weet hoe het gaat in een school en in een (gecombineerde) groep. 

Ik ben iemand die graag met mensen omgaat. Goed luisteren doe ik graag en ik ben echt geïnteresseerd in de mensen, dus ook in de mensen die bij mij zijn om gecoached te worden. Omdat ik optimistisch ben, ga ik uit van het goede in mensen. Dat doe ik met een positieve houding, goed inlevingsvermogen en ik vind dat iedereen de aandacht moet krijgen die hij of zij nodig heeft. Iedereen wil graag iets nieuws leren en verder komen. Zo heb ik mijn opleiding als beeldcoach afgerond. Ik ben energiek en breng dat over op andere mensen door de gesprekken die we samen hebben. Graag houd ik je een spiegel voor door de beelden die ik maak met Beeldcoaching. Soms eng, maar altijd positief. Ik zet je in jouw kracht. Mijn dag is goed als iemand met een glimlach weg gaat.

Mijn hobby is mijn tuin De Buitenhof (www.debuitenhofepe.nl). Hierin kom ik tijdens het onkruid trekken tot rust en kan ik helemaal ontspannen. Het is een kijktuin. Er komen veel mensen om te ervaren wat ik ook ervaar en om rond te kijken om nieuwe ideeën op te doen. Zo kijk ik ook naar een coaching gesprek: een moment van reflectie, waar je leert over wie je bent en over waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Een moment om in contact te zijn met een ander, de omgeving maar vooral in contact met jezelf.

Heb jij mijn hulp nodig?

Mail me op beeldcoach@mariskaweemaes.nl of vul het contactformulier op de website in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je kunt me ook vinden op LinkedIn of Facebook.